Op dinsdag 1 november is het zover! Dé Kennisdag voor onderwijsondersteunend personeel die jij en je collega’s niet mogen missen.
Het thema van deze dag is: van kennis naar kansen en zal in het teken staan van optimale bedrijfsvoering, kennis delen, samenwerken en de kansen die daarin liggen voor het onderwijs. Een interactieve dag met actuele thema’s, inspirerende sprekers en praktische workshops met onderwerpen over HR, Financieel en ICT.
Deze dag is interessant voor iedereen die werkzaam is als OOP’er, zowel voor medewerkers en leidinggevenden. Deel deze uitnodiging daarom met je naaste collega’s.
Programma
09:30 uur Inloop met koffie/thee
10:00 uur Plenaire start
11:00 uur Workshopronde 1
12:00 uur Lunch en tijd om elkaar te ontmoeten
13:00 uur Rondleiding Karmelklooster voor belangstellenden
13:30 uur Workshopronde 2
14:30 uur Plenaire afsluiting
15:30 uur Mogelijkheid om elkaar te ontmoeten met koffie/thee/fris
Workshops
Keuze workshops ronde 1 (11:00 – 12:00 uur):
- ‘Sturen op de toekomst’ door Ellen van Eden, interim HR-adviseur van Winkler Prins
Hoe doe je dit in de praktijk? Ellen geeft uitleg aan de hand van een praktijkvoorbeeld hoe je strategische personeelsplanning en meerjaren formatieplanning kunt toepassen in je school. - ‘BTW: benut je kansen!’ door Wichard Drent van Taxquis Fiscalisten
BTW wordt in het onderwijs vaak als een last gezien. Maar het realiseren van btw-teruggaven leidt tot lastenverlichtingen. Uiteraard wordt ook aandacht besteed aan risicobeheersing. - ‘Informatiebeveiliging en privacy: Lekker. Eenvoudig.’ door Axel Eissens van Kennisnet
Krijg je als school steeds vaker de vraag of de privacy van je leerlingen en je digitale beveiliging op orde is? Niet alleen van accountants, maar ook van bezorgde ouders? Dan ben je niet de enige. Kennisnet heeft een aanpak gemaakt die niet gericht is op IT-ers en juristen, maar juist op alle medewerkers. Waar loop jij tegenaan op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (IBP)? Stel alvast je vraag via ibp@kennisnet.nl, met als onderwerp: Dag van de OOP.Keuze workshops ronde 2 (13:30 – 14:30 uur):
- ‘Stop met Calimero gedrag en be in charge!´ door Paulien Nienhuis van Symbol
Deze interactieve workshop gaat in op de vraag hoe onderwijsondersteunende medewerkers actief kunnen worden betrokken in de continue aanpassing van (geautomatiseerde) werkprocessen waardoor zij beter voorbereid zijn op veranderingen en duurzaam inzetbaar kunnen blijven. Hierbij staat het gedachtegoed van Lean management centraal. - ‘De zin en onzin van risicomanagement´ door Frenkel Mazenier van Mazars
Wat is de toegevoegde waarde van risicomanagement? Hoe doen onderwijsinstellingen dit en wat is belangrijk? Frenkel legt het je uit. - ‘Praktische ICT voor het onderwijs.’ door Erwin Derksen van Platani
ICT-technologie ontwikkelt zich snel, zeker in dit tijdperk waarin iedereen het heeft over ‘de cloud’. Wat kan die cloud nu praktisch bieden, welke gereedschappen zitten erin, hoe maakt dit ons werk makkelijker? In deze workshop een overzicht van relevante marktontwikkelingen, de mogelijkheden van cloud-toepassingen als Google Apps en Microsoft Office 365, alsmede handreikingen over hoe je moderne ICT nu zodanig goed implementeert dat gebruikers het goed begrijpen, mee willen en het ook echt gaan gebruiken. Dit alles gebaseerd op praktijkervaringen binnen onderwijsinstellingen.
- ‘Stop met Calimero gedrag en be in charge!´ door Paulien Nienhuis van Symbol
Kosten
Voor het evenement vragen wij een kostenbijdrage van € 50,- excl. BTW per persoon. De bijdragen zijn samen met een sponsor bijdrage van Rietplas Inkoopadvies, Taxquis Fiscalisten en AFAS Software dekkend voor het evenement. De samenwerkende organiserende partijen waaronder Gjald en de onderwijsinstellingen hebben hun organisatiecapaciteit om niet ter beschikking gesteld.
Met betrekking tot de kostenbijdrage ontvangt je onderwijsinstelling een deelnamefactuur.
Aanmelden
Alle voorbereidingen zijn in volle gang, maar de dag kan natuurlijk niet slagen zonder de aanwezigheid van jou en je collega’s. Mail ‘ja ik kom’ naar dagvanoop@gjald.nl en ontvang alle informatie met betrekking tot de inschrijving en het programma.
Tot ziens op 1 november bij het Karmelklooster in Drachten!