Voorkom personeelsverloop door AFAS slimmer in te zetten

Al 250+ organisaties halen het maximale uit AFAS dankzij Gjald

Krijg grip op je instroom, doorstroom en uitstroom

Meer talent aantrekken en ze vervolgens langer vasthouden? Het kan. Wij zagen het bij onze opdrachtgevers. Maar daarvoor heb je wel grip nodig op je instroom, doorstroom en uitstroom. Zo bied je jouw werknemers een fijnere ervaring en maak je slimmere strategische keuzes. Hulp nodig om je talentmanagement succesvol in te richten in AFAS? Wij helpen je van strategie tot implementatie.

Wat een goed instroom-, doorstroom-,
en uitstroomproces je oplevert

Ondersteun medewerkers

Verbeter de werknemers tevredenheid

Geef werknemers een fijne start, door je onboardingproces te optimaliseren. Ook bij wijzigingen in het dienstverband of bij het uit dienst treden maken goede HR-processen een groot verschil in het gevoel van de werknemer. 

mogelijkheden AFAS

Automatiseer het aanmaken en invullen van documenten

Maak documenten zoals arbeidscontracten en wijzigingsdocumenten automatisch aan. Laat ze vervolgens automatisch invullen met data die je ophaalt uit AFAS. Dat scheelt tijd en voorkomt fouten. 

Doorlooptijden

Monitor openstaande HR-taken

Is de laptop voor die nieuwe werknemer al geregeld? Hoe zit het met dat ene contract? Door AFAS handig in te richten, heb je altijd inzicht in je openstaande HR-taken. Zodat je nooit meer iets belangrijks vergeet.

Gjald dashboard

Stuur bij op basis van data

Verzamel waardevolle data en ontsluit deze in krachtige dashboards. Stuur op basis daarvan op zaken als verloop, kosten en bezetting. 

Resultaatgericht

Groei van uitvoerder naar strateeg

Automatiseer zoveel mogelijk repeterende handelingen. Zo houd je meer tijd over voor de taken die echt het verschil maken voor de organisatie en je werknemers.

Soepel selectieproces

Werk beter samen tussen afdelingen

Zorg voor een soepelere samenwerking tussen HR en andere afdelingen, door je workflows te optimaliseren en handig gebruik te maken van meldingen.

“De experts van Gjald denken echt met je mee en staan altijd voor je klaar. Daardoor weet ik nu hoe we bij PROFI-SEC het maximale uit AFAS kunnen halen.”
– Darlene Blomont, HR-manager bij PROFI-SEC

Wij helpen je om je instroom-, doorstroom-, en uitstroomproces in te richten in AFAS

De software heb je al, nu is het tijd om het volledige potentieel te ontgrendelen. Wij richten je instroom-, doorstroom-, en uitstroomproces zo slim mogelijk voor je in. We automatiseren repeterende handelingen, laten systemen beter met elkaar praten en creëren slimme workflows. Zo kun jij je richten op wat er echt toe doet: het helpen behalen van de bedrijfsdoelen en het ondersteunen van je werknemers.

Je nieuwe proces moet niet alleen in theorie werken, maar ook in de praktijk

Wij hebben inmiddels honderden implementaties en optimalisaties van AFAS gedaan. We hebben gezien wat een project succesvol maakt, maar ook waar het mis kan gaan. Te veel organisaties investeren veel geld in het inrichten van AFAS, om vervolgens nog steeds met suboptimale processen te werken. Dat willen we voorkomen. Daarom houden we ons aan een strakke, projectmatige aanpak. We duiken niet meteen de techniek in, maar nemen de tijd voor het voorwerk. 

Zo zorgen we ervoor dat je nieuwe instroom-, doorstroom-, en uitstroomproces straks perfect aansluit op de praktijk:

1. Draagvlak creëren

Je kunt je processen nog zo goed inrichten, als mensen zich er niet aan houden, dan heb je er niks aan. Daarom betrekken wij altijd verschillende belanghebbenden. Zo laten we de processen straks goed op de praktijk aansluiten en voorkomen we weerstand.

2. De ideale situatie inventariseren

Hoe lopen de processen nu? Waar zitten de knelpunten? Hoe zou de nieuwe situatie er in het ideale geval uitzien? Voor we de techniek in duiken willen we dit soort vragen beantwoord hebben. Wij helpen in dit proces en laten zien wat er mogelijk is. Zijn er veel belanghebbenden en is besluitvorming lastig? Ook daarbij kunnen we jullie begeleiden.

3. Zoveel mogelijk binnen de standaard van AFAS blijven

Het is slim om je zoveel mogelijk aan de standaarden van AFAS te houden. De manier waarop zij processen standaard hebben ingericht, is gebaseerd op jarenlange ervaring met een heleboel organisaties. De kans is groot dat deze processen ook voor jou gaan werken. Bovendien scheelt een standaard inrichting een heleboel gedoe rondom onderhoud en beheer. Wij laten je graag zien wat er binnen de standaard mogelijk is.

4. De verandering managen binnen de organisatie

Niet alleen de techniek verandert, jullie zullen ook op een andere manier moeten gaan werken. Dat vraagt iets van je organisatie. Wij helpen je bij het creëren van een stuurgroep die deze verandering begeleidt en delen de kennis die we opdeden bij andere opdrachtgevers.

Ervaringen van andere opdrachtgevers met in-, door- en uitstroom

PROFI-SEC haalde nog niet het maximale uit AFAS.

“De experts van Gjald denken echt met je mee en staan altijd voor je klaar. Daardoor weet ik nu hoe we bij PROFI-SEC het maximale uit AFAS kunnen halen.”


Zalsman bespaart veel tijd op HR-processen en geeft werknemers een betere start.

“De automatiseringen die we met Gjald hebben doorgevoerd schelen zeker een uur per arbeidscontract.”

 

Laten we speeddaten!

Plan een afspraak in

Heb jij vragen over hoe BI binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Plan een 1:1 afspraak in met één van onze experts voor een antwoord op al je vragen.

 

Of neem contact op met
Hendrik van der Woude 

hendrikvanderwoude@gjald.nl