Optimaliseer je bedrijfsvoering

En verhoog het succes van je zorgorganisatie

Al 250+ organisaties halen het maximale uit AFAS dankzij Gjald

Online talkshow

Leider­schap & data­gestuurd werken in de Zorg:
De rol van AFAS

Haal het maximale uit AFAS

Als zorgorganisatie zijn jullie volop bezig met digitalisatie en veel processen zijn al geborgd in AFAS. Maar halen jullie op dit moment ook het maximale uit deze krachtige tool? Na de eerste implementatie begint het voor de meeste zorgorganisaties pas. Want hoe laat je AFAS ook écht bijdragen aan je strategische doelen? Wij helpen je om AFAS slimmer in te richten en leren je mensen hoe ze het optimaal gebruiken. Zodat jullie minder tijd besteden aan randzaken en meer tijd aan het waarborgen van kwalitatieve zorg.

Jullie staan voor grote uitdagingen

De hele zorgsector staat op het moment voor grote uitdagingen en dat is voor jullie vast niet anders. Deze uitdagingen zien we bijvoorbeeld regelmatig terug bij onze klanten:

De kwaliteit van de geleverde zorg moet hoog zijn en blijven. Vanzelfsprekend is dat belangrijk voor de mensen aan wie je zorg verleent, maar er spelen ook commerciële belangen. Zorgorganisaties die niet aan de kwaliteitseisen voldoen raken business kwijt.

Voor de meeste zorgorganisaties is het vinden van goed personeel een van de grootste uitdagingen. En zijn die werknemers eenmaal aangenomen? Dan wil je ze ook binnen houden. Je wilt dus goed inzicht hebben in je indoor- en uitstroom. Bovendien wil je dat processen zo soepel mogelijk verlopen, zowel voor je nieuwe als voor je bestaande werknemers. Hoe beter jij je zaken op orde hebt, hoe meer jouw werknemers uit zichzelf kunnen halen.

Het personeelstekort maakt het verhogen van de arbeidsproductiviteit van je bestaande personeel extra belangrijk. Je wilt werknemers dus zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Door processen te digitaliseren, optimaliseren en automatiseren. Zo hebben zij hun handen vrij om te doen wat écht een verschil maakt.

Jij wilt de beste zorg kunnen leveren met het budget dat je hebt. Dus wil je onder andere slim inkopen. Veel zorgorganisaties zoeken naar manieren om het purchase-to-pay-proces te digitaliseren en automatiseren. Zodat contractueel vastgelegde prijsafspraken bijvoorbeeld automatisch gecontroleerd worden, zodra je iets inkoopt. Dat scheelt een heleboel tijd en voorkomt fouten.

Wij helpen je met deze uitdagingen

We digitaliseren je werkprocessen

Heb je AFAS aangeschaft om je werkprocessen te digitaliseren, maar nog niet alle workflows ingericht? Wij bepalen samen met jou de prioriteiten en richten je workflows vervolgens zo slim mogelijk in.

We leren je medewerkers AFAS op de juiste manier inzetten

Is een proces al helemaal ingericht in AFAS, maar merk je dat je collega’s nog steeds met andere tools werken? Het adoptieproces van een nieuwe tool is vaak lastig, maar wij helpen je. We vergroten de kennis van AFAS en laten zien wat de software allemaal te bieden heeft.

Bijvoorbeeld door:

  • trainingen en demo’s te geven aan medewerkers
  • het managementteam te inspireren
  • 1-op-1 trainingen te geven aan jullie interne AFAS-beheerder(s)

We bouwen slimme koppelingen, zodat je software nog beter met elkaar samenwerkt​

Om processen soepel te laten verlopen is het belangrijk dat je systemen goed met elkaar samenwerken. Wij brengen je IT-landschap in kaart en analyseren je datastromen. Daarna zorgen we ervoor dat AFAS met al je belangrijke systemen gekoppeld wordt. We weten bijvoorbeeld dat de meeste zorgorganisaties met een zorgregistratiesysteem werken. Door dat systeem aan AFAS te koppelen kun je de geregistreerde zorg makkelijk via AFAS factureren.

We leren je hoe je de juiste stuurinformatie ophaalt én inzet om betere beslissingen te nemen​

Gebruik jij de dashboards die AFAS biedt al optimaal? Wij helpen je om de juiste stuurinformatie uit AFAS te halen, deze te interpreteren en betere beslissingen te nemen.

Door onze ruime ervaring in de zorg weten we wat er speelt

Wij hebben uitgebreide ervaring met de zorgsector en snappen hoe zorgorganisaties in elkaar zitten. Bovendien hebben we niet alleen kennis van de techniek, maar ook van de business. Daardoor kunnen we strategisch en kritisch met je meedenken.

Gjald beweegt mee met de snelle groei van de organisatie

Woonzorg Flevoland is een zorgorganisatie met 1.300 medewerkers en 200 vrijwilligers, actief in Almere en Lelystad.

Onze aanpak maakt het verschil

Bij Gjald werken we volgens een strakke projectaanpak die voor onze klanten bewezen het verschil maakt.

De grootste verschilmakers? We doen een uitgebreide inventarisatie, betrekken zoveel mogelijk belanghebbenden en leggen afspraken goed vast. Zo weten we zeker dat overal over na is gedacht, voorkomen we weerstand en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Meer weten? Lees onze Handbook: HR van de Toekomst of download de brochure

Handbook: HR van de toekomst. Het volgende niveau bereik je door innovatie & digitalisering.

Ook in Human Resources zorgt digitalisering voor een ­continue golf aan innovaties. Maar hoe de digitalisering van jouw HR-afdeling eruit moet zien, kun je alleen bepalen met de juiste strategische visie. Dit handbook laat je zien hoe je strategisch naar innovatie en digitalisering kijkt en zo met AFAS je HR-processen transformeert.

Download onze brochure

AFAS geïmplementeerd en dan? Gjald helpt je organisatie succesvoller te zijn door alles uit AFAS te halen. Benieuwd hoe we dat voor jou kunnen doen? Download onze brochure hieronder.

Laten we speeddaten!

Plan een afspraak in

Heb jij vragen over hoe BI binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Plan een 1:1 afspraak in met één van onze experts voor een antwoord op al je vragen.

 

Of neem contact op met
Hendrik van der Woude 

hendrikvanderwoude@gjald.nl