Je hebt Gjald in handen

Business Intelligence voor zakelijke dienstverlening

Al 250+ organisaties halen het maximale uit AFAS dankzij Gjald

Grip op je business

Jij wilt groeien. In winst waarschijnlijk of in elk geval in impact. Om dat voor elkaar te krijgen heb je grip nodig op je business. Je moet weten waar je naartoe wilt en je moet weten waar je nu staat. Bovendien moet je de impact van je keuzes kunnen inschatten. Pas dan kun je jouw volgende stap richting succes bepalen.

Waar je naartoe wilt, dat weet je wel. Maar onderweg naar je doel tast je nu redelijk in het duister. Er ontbreekt informatie die je nodig hebt om een efficiënte route uit te stippelen. Waardoor je jouw doel met een enorme omweg bereikt (of nooit gaat behalen).

Pak de regie over je succes

Welke projecten leveren ons het meeste op? Komt onze liquiditeit in gevaar als we deze grote investering doen? Hoeveel mensen kunnen we aannemen op basis van de toekomstige werkvoorraad? Hebben we de juiste skills in huis om onze doelen te behalen?

Belangrijke vragen. Waarop de meeste zakelijk dienstverleners het antwoord niet direct paraat hebben.

Wil je slimme keuzes maken, dan is relevante en actuele stuurinformatie essentieel. Pas als je die hebt kun je beleid bijsturen op basis van feiten, goed onderbouwde investeringen doen en voorspelbaarheid creëren in je business.

Het is tijd om de regie te pakken over jouw succes. En wij gaan je daarbij helpen.

Je hebt Gjald in handen: ontsluit je waardevolle data

De antwoorden op je belangrijke vragen liggen waarschijnlijk al verborgen in je data. Het probleem is dat die data nu niet bruikbaar zijn. Die zijn verspreid over allerlei bronnen en applicaties, waardoor het overzicht mist. Wij helpen je om jouw data samen te brengen op één plek. Volledig geautomatiseerd. Vervolgens maken we die data visueel in een overzichtelijk dashboard, dat real time wordt geüpdatet.

Dat levert het volgende op:

 • Je hebt altijd actueel inzicht in je belangrijkste stuurcijfers
 • Je ziet in een oogopslag waar actie nodig is
 • Je forecasts worden veel betrouwbaarder
 • Geen gerommel meer in Excel (wat foutgevoelig en tijdsintensief is)
 • Je stakeholders zien precies de cijfers die voor hen belangrijk zijn

Meer lezen? Wij delen graag onze kennis met je!

Kennis en nieuws over het belang van BI voor zakelijke dienstverlening.

Start je binnenkort met het implementeren van Business intelligence (BI) binnen je organisatie? Weet je dat je hiermee ook direct de datakwaliteit van je organisatie kunt verbeteren?

Een directeur van een sterk groeiend software bedrijf (180 medewerkers) heeft mijn hulp nodig. Zijn ambitie is om in korte tijd een sterke groei te realiseren. Het nieuwe software product…

In mijn contact met Finance & HR Managers merk ik dat zij hun organisatie graag inzicht willen bieden in de prestaties. Het liefst ook nog op een visueel aantrekkelijke manier. De vraag is…

Wij hebben het denkwerk al voor je gedaan

Wij werken veel samen met zakelijk dienstverleners en dit viel ons op: ze hebben allemaal ongeveer dezelfde stuurinformatie nodig. Daarom hebben wij een standaard dashboard gebouwd, waarin de belangrijkste stuurinformatie al is verwerkt. Vervolgens passen we het dashboard aan jouw specifieke situatie aan, zodat jij precies de stuurinformatie bevat die jij nodig hebt. Door deze manier van werken is jouw dashboard snel up and running en houden we de implementatiekosten laag. 

We regelen niet alleen de techniek

Uiteindelijk is de techniek natuurlijk niet het doel, het is een middel om je strategische doelen te behalen. En daar ligt onze kracht. We kennen de zakelijke dienstverlening en helpen je graag van strategie tot realisatie. Naast het inrichten van dashboards kunnen we je hierbij ondersteunen: 

 • Strategisch met je meedenken 
 • De kwaliteit van je data te verbeteren 
 • Trainingen verzorgen (voor medewerkers, management en beheerders) 
 • AFAS optimaliseren 
 • Continu verbeteringen aanbrengen volgens de PDCA-cyclus (Plan – Do – Check – Act) 

Al je data op één plek, door DIVA™ datawarehousing

Om de juiste data in jouw dashboard te krijgen maken we gebruik van onze eigen tool: DIVA™. DIVA™ is een oplossing voor het normaliseren, centraliseren en opslaan van data (ook wel datawarehousing genoemd). DIVA™ maakt slim gebruik van standaard stekkers om data uit applicaties als AFAS, SAP en Oracle te ontsluiten en te bundelen. Voor applicaties die niet standaard worden ondersteund door DIVA™ maken we op maat gemaakte stekkers. Zodra de data is opgeslagen in DIVA™ kan deze op veel manieren beschikbaar worden gesteld. Bijvoorbeeld in dashboards, zoals die van PowerBI of Tableau. DIVA™wordt opgeleverd met een admin interface. Hierin kun je jouw datastromen volgen, zodat je direct kunt ingrijpen als een datastroom niet goed werkt.

FAQ

Meestal kan jouw dashboard binnen 2 maanden up and running zijn.

Je wilt dat je dashboard de juiste informatie toont en je data moet dus van goede kwaliteit zijn. Maar geen zorgen, wij helpen je als dit nog niet op orde is.

Het grootste verschil is dat AFAS heel veel losse dashboards aanbiedt. Daardoor mist het volledige overzicht, terwijl je dat juist nodig hebt om goede beslissingen te nemen. In ons dashboard komt alles samen. Zo zie je in één oogopslag hoe het ervoor staat en waar actie nodig is.

Het dashboard bevat stuurinformatie voor de directie, management en de afdelingen finance en HR. Mist er iets in ons standaard dashboard? Dan voegen we het voor je toe.

Wij hebben onze oplossingen zoveel mogelijk gestandaardiseerd, maar laten ook alle ruimte voor modificaties. Heb je specifieke eisen voor de manier waarop je data wordt verwerkt en gevisualiseerd? Wij regelen het graag voor je. Eventueel bouwen we het dashboard volledig op maat.

Ja, met DIVA™ kun je zelf een database van historische data opbouwen.

Je betaalt maandelijkse licentiekosten voor het dashboard. De implementatiekosten zijn laag, doordat we werken met een standaard dashboard.

DIVA™ voldoet aan de hoogste veiligheidseisen: 

 • DIVA™ is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd 
 • Alle data wordt opgeslagen in ISO 27001 gecertificeerde datacenters in Nederland 
 • Een beperkt aantal operators heeft toegang tot de data 
 • Je data kan volledig worden afgeschermd door gescheiden netwerken 
 • Backups kunnen encrypted worden weggeschreven

Laten we speeddaten!

Plan een afspraak in

Heb jij vragen over hoe BI binnen jouw organisatie ingezet kan worden? Plan een 1:1 afspraak in met één van onze experts voor een antwoord op al je vragen.

 

Of neem contact op met
Hendrik van der Woude 

hendrikvanderwoude@gjald.nl