Wees voorbereid.
Regel ouderschapsverlof in AFAS.

Heeft jouw organisatie ouderschapsverlof al geregeld in de personeelsadministratie? Een goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer er veranderingen op komst zijn is het belangrijk om hierop te anticiperen. Vooral als het gaat om nieuwe wetgevingen. Wat zijn de haken en ogen? Hoe verloopt de overgang?

Vanaf 2 augustus treedt de Wet betaald ouderschapsverlof voor ouders in werking. Hiermee worden ouders voor negen weken in het eerste levensjaar voor 70% van het dagloon doorbetaald. Dit komt bovenop de zestien weken zwangerschaps- en bevallingsverlof voor de moeder en zes weken geboorteverlof voor de partner.

Profit in AFAS

Gjald ondersteunt organisaties bij het implementeren van deze nieuwe verlofsoort. Is ouderschapsverlof nog niet ingeregeld in Profit? Dan richten we het complete portaal in voor jouw organisatie. Heb je ouderschapsverlof wel in je AFAS-omgeving? Dan voegen we het nieuwe verlof en bijbehorende functionaliteiten toe in het bestaande portaal. Hierdoor is alles klaar voor gebruik en optimaliseer je als organisatie het proces.

Medewerkers kunnen dan via het portaal gebruik maken van de nieuwe functionaliteit en kunnen betaald ouderschapsverlof aanvragen.
Wij inspireren AFAS-gebruikers om het maximale potentieel te ontgrendelen. Wil je meer weten over de inrichting van ouderschapsverlof in de AFAS-omgeving van jouw organisatie?

Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.
Gjald Ouderschapsverlof

Wat kan je verwachten nadat Gjald het ouderschapsportaal heeft ingericht?

  • Medewerkers krijgen via InSite toegang tot het beheer van hun ouderschapsverlof
  • Verlofrechten worden toegekend bij opgave van het kind
  • Het verlof wordt geïntegreerd in de payroll
  • Er wordt een koppeling gemaakt met het rooster

Zo werkt Gjald

Gjald gelooft erin dat je met de aanschaf van AFAS Profit kennis van bedrijfsvoering koopt. Alle best practices van bedrijfsvoering zijn te vinden in AFAS software. Samen met onze branchekennis zorgen we ervoor dat AFAS Profit optimaal voor je organisatie wordt ingericht. We starten altijd met een scan waarin we het verbeterpotentieel in kaart brengen. In een plan van aanpak gaan we in op de stappen die je organisatie moet nemen om de gewenste verandering door te voeren. We gaan resultaatgericht te werk en zorgen ervoor dat je na een implementatie of optimalisatie altijd kan beschikken over excellente support.

Meer over Gjald

Inspirerend

Er is meer mogelijk dan je denkt. Wij laten je nieuwe wegen naar succes zien.

Doelgericht

Met onze ‘high performance’-instelling helpen we je om al jouw ambitieuze doelen te behalen.

 

Ondernemend

Wij snappen dat AFAS slechts een tool is en denken mee met je business.